До една-две седмици ще стане ясно кои ще са тримата капитани на "Левски". Това обяви старши треньорът Георги Дерменджиев на пресконференцията преди ключовия двубой с "Лудогорец" на "Герена" в неделя.

Въпросът с капитанската лента стана обект на сериозна дискусия сред феновете на "Левски", след като през зимната пауза в отбора се завърнаха Николай Михайлов, Живко Миланов и Валери Божинов.

От началото на сезона титулярен капитан на сините е Иван Горанов. Юношата на сините наследи лентата от Божидар Митрев. През есента, когато левият краен бранител отсъстваше, тя беше носена от различни играчи, сред които Габриел Обертан и Давид Яблонски.

В неделя срещу "Славия", когато Горанов беше наказан заради натрупани картони, лентата беше на ръката на Николай Михайлов. Очаква се обаче за титулярен капитан да бъде избран Живко Миланов. Той се контузи на първата си тренировка със сините, но вече е възстановен и ще попадне в групата за мача с "Лудогорец".

"Много се коментира около капитанската лента и аз не знам защо. Не виждам защо трябва да се дискутира това. Отборът си има капитан", каза Дерменджиев, но поясни, че скоро може да има промени.

"В близкото бъдеще - до седмица или две, когато всички бъдат вече здрави и на линия - ще се направи така, че да има първи, втори и трети капитан. Всичко ще бъде ясно и ще се знае. Ние вървим, както вече го говорихме, стъпка по стъпка", допълни той.

По думите му решението "ще бъде взето от цялата съблекалнята - с всички футболисти и треньори".

Дневник