Мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола ще е следващият треньор на "Ювентус". Това твърди журналистът Луиджи Гуелпа, който през лятото пръв съобщил за преминаването на Кристиано Роналдо при "бианконерите".

"Научих, че Пеп Гуардиола вече е постигнал устно споразумение с "Ювентус" за следващите четири години", каза Гуелпа и уточни, че информацията му е от същия човек, който му казал, че Роналдо отива в италианския шампион.

Гуардиола е в "Манчестър сити" от 2016 г. Той изведе "гражданите" до четири купи, най-значимата от които е отличието във Висшата лига за миналия сезон.

Тази година "Сити" отново е в спор за първото място, като в момента отборът е на върха с точка преднина пред "Ливърпул".

"Ювентус", чийто треньор е Масимилиано Алегри, върви към осмата си поредна титла в Серия А. Дори и без Роналдо "бианконерите" спечелиха с лекота с 4:1 срещу "Удинезе" и вече водят с 19 точки пред "Наполи". Голямото им изпитание предстои следващата седмица, когато приемат "Атлетико" (Мадрид) в търсене на обрат и класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Рома" вече направи треньорска смяна, като назначи Клаудио Раниери.

Дневник