Манчестър юнайтед" ще стане поредният клуб в Европа, който ще инсталира технология 5G на своя стадион, съобщават медиите на Острова. "Червените дяволи" ще последват примера на "Барселона", след като каталунците вече обявиха, че "Камп ноу" ще е първият стадион в Европа с подобна технология.

За целта "Юнайтед" вече води преговори с Vodafone, които са в напреднала фаза. От мобилната компания обявиха, че 5G технологията ще бъде 100 пъти по-бърза от досегашната 4G връзка.

Всичко това ще позволи най-различни нововъведения. Едно от тях ще бъде правене на интервюта в студиото на телевизията, която излъчва двубоите чрез холограма от терена веднага след двубоя.

По-рано през годината "Барселона" обяви, че като част от проекта на "Камп ноу" ще бъдат инсталирани множество безжични 360-градусови камери, включително до крайните линии и вратите. Благодарение на тях феновете ще могат да гледат двубоите в домовете си с очила за виртуална реалност (VR), все едно са на стадиона.

5G технологията ще спомага и за по-детайлно заснемане на съдържание от тренировките, както и ще предлага виртуални обиколки на "Камп ноу".

Дневник