С вдъхновена игра и силно второ полувреме ЦСКА победи "Етър" с 3:1 и завърза още повече интригата в Първа лига. Червените се наложиха над великотърновци като гост пред пълните трибуни на стадион "Ивайло", взимайки ценни три точки.

Успехът доближи ЦСКА само на две точки от лидера "Лудогорец", преди шампионите да се изправят срещу "Левски" в неделя. Тимът от Разград води с 56 точки, пред червените с 54 и "Левски", който има 51.

Победата е втора поредна за ЦСКА. Точни за успеха бяха Али Соу на два пъти и Жоржиньо. За "Етър" се разписа Даниел Младенов. Всички голове паднаха през второто полувреме, което беше много интересно и пълно с положения пред двете врати.

Съставът от Велико Търново се представи силно, като доказа, че играе отлично на свой терен. "Етър" загуби едва за втори път в последните осем домакинства, като загубите дойдоха от ЦСКА и "Лудогорец". Поражението обаче остави без шансове "Етър" да участва в плейофите в топ 6. Великотърновци са седми в класирането с 37 точки, а шестият "Черно море" е с 40 и мач по-малко.

Първото полувреме се игра при лежерно темпо и от двата тима, като почти не се забелязваше острота в действията на футболистите на терена. Въпреки пълните трибуни, на терена на "Ивайло" качествени изпълнения липсваха.

Тиаго отправи първият точен удар в срещата, който дойде в 11-ата минута. Вратарят на "Етър" Христо Иванов обаче нямаше проблеми да улови.

Последваха минути, в които преобладаваше битката в средата на терена. ЦСКА търсеше развитие на атаките си с бързи разигравания, а "Етър" владееше топката, но и двата тима нямаха успех в предни позиции. Няколко пъти Али Соу опита да се прибира назад, за увлича със себе си бранители във виолетово, но и това отваряше пространства в защитата на "Етър".

Пълните трибуни на стадион "Ивайло".

© LAP.bg

Пълните трибуни на стадион "Ивайло".


В края на първата част Жоржиньо и Сърмов стреляха по веднъж, като това бяха по-интересните моменти пред двете врати. За сметка на това второто полувреме започна по-оживено и в 50-ата минута Тиаго удари греда за ЦСКА.

Португалецът стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречния стълб и излезе в аут.

Постепенно ЦСКА започна да играе много по-добре от домакините, но последният пас не се получаваше. Няколко пъти Жоржиньо се измъкна отдясно, но не успя да отправи точно центриране.

В 63-ата минута Али Соу беше изведен отлично от Малинов, но стреля прекалено слабо в ръцете на Христо Иванов.

ЦСКА се доближи на две точки от "Лудогорец" след успех над "Етър"

© LAP.bg


Проблемите отляво в защитата на "Етър" продължиха и накрая ЦСКА се възползва. В 65-ата минута червените откриха след колективна грешка на домакините. Точен беше Жоржиньо след асистенция на Али Соу.

Преди това Турицов догони топката до крайната линия и центрира, а в наказателното поле трима бранители във виолетово не успяха да изчистят. Соу намери технично Жоржиньо и той се разписа с плътен удар по диагонала.

Това беше и първи гол за ЦСКА като гост под ръководството на Любослав Пенев.

Само две минути по-късно червените бяха близо и до ново попадение. При удара на Тиаго обаче Христо Иванов се намеси и изби в корнер. В 69-ата минута грешка вече нямаше и Али Соу удвои аванса на гостите.

Тиаго копна топката над отбранатана "Етър", за да изведе гамбиеца и той без проблем реализира.Домакините имаха претенции за засада в случая, но повторенията показаха, че тя е покрита от Венцислав Василев.

За Соу това беше осми гол в Първа лига от началото на сезона и 11-и във всички турнири. Гамбиецът се разписа във втори пореден двубой и за пети път в последните четири срещи.

Малко по-късно централният нападател се отчете с голям пропуск, останал сам срещу вратаря. Това беше от ключово значение, след като четвърт час преди края "Етър" се върна в срещата. Домакините продължително се задържаха пред наказателното поле на ЦСКА и стигнаха до гол.


Венцислав Василев центрира, резервата Милчо Ангелов свали с глава, а голмайсторът на виолетовите Даниел Младенов намали с осмото си попадение от началото на сезона.

Устремът на домакините продължи само пет минути, след които ЦСКА вкара трети гол и реши всичко в срещата. Тиаго стреля от около 22 метра, но отново удари греда. Топката все пак се върна около точката за изпълнение на дузпа, откъдето Али Соу без проблем я прати в мрежата – 1:3.

Дневник