Мачовете от 25-ия кръг на Бундеслигата донесоха смяна на върха в германското първенство, където "Байерн" (Мюнхен) се завърна. Баварците оглавяват таблицата за пръв път от 29 октомври насам и след прекъсване от 162 дни изместиха "Борусия" (Дортмунд).

"Байерн" разгроми "Волфсбург" с 6:0 на своя "Алианц арена", а по същото време "Борусия" стигна до измъчен успех с 3:1 срещу изпадащия "Щутгарт" у дома. Двата тима остават с равни точки, както бяха и преди кръга. "Дортмунд" водеше с по-добра голова разлика, като имаше две отбелязани попадения повече.

След кръга двата тима са с по 57 точки, като разликата на "Байерн" е +35, а на жълто-черните +33.

От началото на 2019 г. жълто-черните изгубиха преднина от шест точки. Успехът е едва втори в шест шампионатни мача на "Борусия". В тях тимът записа три равенства и една загуба с голова разлика 10:9.


За "Байерн" победата е пета поредна в Бундеслигата. Във втори пореден мач баварците отбелязаха пет или повече попадения, а головата разлика от 9 февруари насам е 18:4.

На "Алианц арена" Роберт Левандовски се разписа два пъти и вече има 197 гола в кариерата си в Бундеслигата. Той е най-резултатният чужденец в историята на германския футбол, като изпревари бившия си съотборник и настоящ нападател на "Вердер" Клаудио Писаро.

Левандовски е начело и при реализаторите през сезона.

Другите голове бяха дело на Серж Гнабри, Хамес Родригес, Томас Мюлер и Йошуа Кимих.

За "Дортмунд" при успеха вкъщи точни бяха Марко Ройс от дузпа, Пако Алкасер и Кристиан Пулишич. За "Щутгарт" се разписа Марк Кемпф. До 84-ата минута резултатът беше 1:1, но в края на мача домакините се активизираха и спечелиха.

Дневник