С настроение и огромна подкрепа "Левски" посреща "Лудогорец" в мач, който се очаква да бъде един от най-вълнуващите в редовния сезон в Първа лига. Сините приемат шампиона в 17.30 часа на "Георги Аспарухов".

След тежката есен и няколко грешни стъпки, "Левски" претърпя пълна промяна и вече мечтае за шампионската титла. Отборът е на пет точки от "Лудогорец" и при победа ще си осигури отлична възможност за атака на върха в мачовете от шестицата.

Допълнително вдъхновение носи смяната на собствеността и финансовото успокоение. Преди дни Георги Попов, който е вицепрезидент в притежаваната от Васил Божков "Нове холдинг", беше представен като собственик на клуба. Промените в клуба и добрите резултати окрилиха привържениците, които се очаква да изпълнят стадиона.

"Лудогорец", от своя страна, ще опита да тръгне във възходящ ход. Шампионите направиха неочаквани грешки през пролетта и пропиляха част от преднината си.

Това доведе до треньорска смяна, като на поста се завърна Стойчо Стоев. Това ще осигури вълнуващ дуел между него и бившия му помощник при шампионите Георги Дерменджиев, който сега е начело на "Левски".

Дерменджиев каза, че мачът няма да е решаващ в борбата за титлата. Стоев пък смята, че с евентуална победа "Лудогорец" може да нанесе удар срещу съперника. При подобен развой разликата между двата отбора ще скочи на осем точки.

"Лудогорец" е с нов треньор, а в един отбор, когато има промяна с треньора, мотивацията е много по-различна. Но аз лично не съм притеснен. Познавам добре "Лудогорец". Знаете колко време съм работил в този отбор. Има малко играчи, които не са били по мое време, така че съм наясно с противника", каза Дерменджиев.

Стоев заяви, че ще прилага атакуващ и открит футбол в търсене на големите цели. "Очакванията е нормално да са високи, защото винаги съм си поставял високи цели. Ясно е, че няма да е лесно, защото има два конкурентоспособни отбора в лицето на "Левски" и ЦСКА", добави той.

Дневник