Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола коментира информацията, която се появи в Италия, че ще поеме "Ювентус". В петък журналистът Луиджи Гуелпа, който пръв съобщи за преминаването на Кристиано Роналдо в Торино, разкри, че каталунецът се е разбрал с "бианконерите".

Той уточни, че информацията му е от същия човек, който му е казал, че Роналдо отива в италианския шампион.

След успеха на "Сити" с 3:1 над "Уотфорд" Гуардиола беше питан и за "Ювентус". Според него подобно нещо е невъзможно.

"Имам още две години тук, къде да ходя? "Ювентус" е невъзможно", каза Гуардиола и добави: "Разбира се освен, ако не ме уволнят, но тогава ще си отида вкъщи".

След спечелването на титлата през миналия сезон шефовете на "гражданите" изразиха желание да работят с Гуардиола дългосрочно. Каталунецът е треньор за 11-а година, като вече има 25 отличия с "Барселона", "Байерн" (Мюнхен) и "Сити".

"Ако "Манчестър сити" ме искат ще остана тези две години, а надявам се и още една след това. Няма да ходя в "Ювентус" в близките две години", добави Гуардиола.

"Знам, че в днешно време социалните мрежи имат голямо влияние и се обръща внимание кой какво казва там, но аз наистина не го разбирам. Повярвайте ми, не го разбирам. Защо когато някой напише нещо в "Туитър" веднага се превръща в голяма новина по вестниците и трябва да четем: "Пеп отива в "Ювентус" за четири години".

Мениджърът на "гражданите" попита защо журналистът не е потърсил за коментар "Сити", "Ювентус", мениджъра на Гуардиола или Масимилиано Алегри, който води "бианконерите". Съжалявам за Масимилиано, че го забъркват в такива неща", завърши Гуардиола.

Дневник