Марсел Хиршер затвърди доминацията си в Световната купа по ски алпийски дисциплини, като спечели Големия кристален глобус за осма поредна година. Австриецът вече и на теория не може да бъде изместен от първото място, което си гарантира в слалома в Кранска гора.

В словенския зимен център Хиршер завърши трети зад Рамон Ценхойзерн и Хенрик Кристоферсен.

Преди началото на състезанието австриецът водеше пред Алекси Пинтюро с 485 точки, като можеше още в събота да бъде сигурен за титлата. Той обаче остана шести, като се нуждаеше от аванс от 500 точки. В крайна сметка ден по-късно Хиршер си гарантира трофея преди последните четири старта за сезона.

При оставащи четири старта до края на сезона австриецът има аванс от 509 точки пред Пинтюро.

През следващата седмица остават финалите в Солдеу, Андора.

Освен Големия кристален глобус Хиршер затвърди силното си представяне в слалома и гигантския слалом, където също грабна малките глобуси. Той ги спечели за шести път, като в кариерата си има общо 20 глобуса от Световната купа. По този начин той се изравни с Линдзи Вон на върха в тази класация, оставяйки зад себе си легендата Ингемар Стенмарк.

В слалома в Марибор участваше и Алберт Попов, който стартира с 20-и номер в първия манш. Българинът започна много агресивно, което доведе до доста грешки и загуба на повече от две секунди. В края на манша Попов сгреши още веднъж и падна, заради което не завърши. Камен Златков също не успя да влезе във втория манш, след като остана 35-и.

Дневник