Дербито на Бирмингам между "Астън Вила" и "Бирмингам" беше белязано от грозни сцени на стадион "Сейнт Андрюс" в мача от 36-ия кръг на Чемпиъншип. Двата тима от втория най-голям английски град се срещнаха за 125-и път, но нахлуването на фен на символичните домакини, който атакува нападателя на "Вила" Джак Грийлиш, беше най-запомнящият се момент.

По-малко от десет минути след започването на срещата фен на "Бирмингам" нахлу на терена и нападна в гръб Грийлиш, удряйки го в лицето.

Нападателят на "Вила" падна на тревата, но стюардите бързо задържаха запалянкото. Грийлиш получи лекарска помощ и продължи участието си в дербито.

Съдбата се реваншира на нападателя на гостите, който в 66-ата минута вкара единственото попадение в двубоя. Грийлиш получи топката около наказателното поле, напредна и с плътен удар с левия крак се разписа.

Успехът позволи на "Вила" да изпревари градския си съперник, като събра 51 точки и има с една повече от "Бирмингам". Двата тима са съответно девети и 11-и в класирането.

"Бирмингам" изразява съжалението си и своето извинение към Джак Грийлиш за случката в мача. Това е поведение, което не приляга на фен, който подкрепя и обича своя отбор. Напълно неприемливо е и ние като клуб ще забраним достъпа на този човек до стадиона доживот", обявиха от "Бирмингам".

Полицията в Западен Мидландс също започна разследване, като нахлулият на терена ще бъде подведен под наказателна отговорност.

Дневник