Отборът на „Волов“ записа четвърта точка в актива си в първенството на Трета североизточна футболна лига. Днес на ст. „П. Волов“ шуменският тим направи равенство 1:1 със „Септември“ Тервел.

През първата част футболистите и на двата тима не създадоха много положения за гол. Шуменци все пак бяха близо до попадение в 10-ата минута, когато капитанът на „Волов“ Симеон Савов излезе на стрелкова позиция, но не реализира.

През второто полувреме шуменци започнаха по-активно и успяха да поведат в резултата. В 67-ата минута след центриране Савов успя да вкара с глава за 1:0. По-опитните футболисти на „Септември“ бързо реагираха на ситуацията и след контра в 70-ата минута Дейвид Венциславов възстанови равенството.

До края на мача Муса можеше да се разпише за домакините от Шумен, а в 90-ата минута защитата на „Волов“ геройски се справи с опасна ситуация, като футболист изчисти топката от голлинията и запази равенството.

След 18-ия кръг в групата шуменци остават на последно място с 4 точки. Лидер е „Суворово“ с 44.

Баскетболният тим на „Шумен“ записа служебна победа в А група при мъжете, след като съперникът му в днешни ден „Видабаскет“ не се яви за мача в зала „Младост“.

С тази победа „Шумен“ продължава да е лидер в класирането във втората четворка на групата.

ШУМ.БГ