„Реал" (Мадрид) спря пропадането си и прекъсна серията от три поредни загуби, които записа в последните две седмици. Тимът на Сантяго Солари надви като гост "Валядолид" с 4:1 в много интересен мач, който можеше да завърши и по различен начин.

Мадридчани трябваше да обръщат резултата, след като изоставаха от 29-ата минута.

"Валядолид" игра вдъхновено и направи много силно първо полувреме. След едва 12 минути Алкарас пропусна дузпа, стреляйки над вратата. Все пак в 29-ата минута Туами се разписа след асистенция на Серхи Гуардиола и изведе домакините напред.

До почивката "Реал" изравни с точен изстрел на Рафаел Варан. Централният бранител беше точен в 34-ата минута.

В началото на втората част "Реал" нанесе своя удар с два бързи гола на Карим Бензема. Той се разписа в 51-ата и 59-ата минута, като по този начин уби интригата в срещата.

До края на срещата гостите останаха и с човек по-малко заради червен картон на Каземиро. Крайният резултат 1:4 оформи Лука Модрич пет минути преди последния сигнал.

Победата е едва втора за "Реал" в последния месец, като и двете дойдоха далеч от "Сантяго Бернабеу". Тимът остава трети в Ла Лига с 51 точки, с пет по-малко от "Атлетико" и 12 от лидера "Барселона".

Дневник