Бившият технически директор на "Ферари" и настоящ шеф във Формула 1 Рос Браун смята, че новобранецът в Скудерията Шарл Льоклер няма да има водеща роля в първия си сезон с италианския тим. Пилотът от Монако ще бъде съотборник на Себастиан Фетел и въпреки че показа отлична скорост в предсеознните тестове, не е считан за опасност за четирикратния световен шампион според Браун.

Браун, който беше до Михаел Шумахер при всичките му седем световни титли, рядко дава прогнози, но този път говори за ситуацията във "Ферари". Според англичанина Льоклер може да "разклати Фетел, но не и да бъде водещ пилот на отбора".

"Ще бъда много изненадан, ако Льоклер е по-напред от двамата пилоти на "Ферари". Себастиан е отличен пилот и има много опит зад гърба си. Това не значи, че не очаквам силна година от Шарл, мисля, че на първо място от младите пилоти трябва да гледаме именно него", каза Браун.

"Ферари" се представи силно в предсезонните тестове в Барселона, а според Браун ситуацията в момента е по-спокойна от миналата година. През зимата Матиа Биното оглави тима, заменяйки досегашния директор Маурицио Аривабене.

"През миналата година имаше много случки в Маранело. Първо Серджо Маркионе почина и това се отрази на всички. След това имаше търкания между Матиа и Маурицио, но сега виждам, че са много спокойни и са работили здраво", добави Браун.

Легендарният инженер, който имаше участие при осем титли при конструкторите и осем при пилотите, говори за атмосферата в отбора. "Бях на втората част от тестовете и посетих гаража им, обстановката е спокойна и работна. Матиа е много прагматичен човек, познавам го добре. Той е инженер като мен и вижда нещата по определен начин".

Новият сезон във Формула 1 започва на 17 март с Гран при на Австралия.

Дневник