Шуменският Индустриален парк и възможностите за инвестиции в него се промотират усилено в Унгария. Това заяви пред журналисти днес посланикът на Унгария в България г-жа Текла Харангозо след срещата си с кмета Любомир Христов.

"Унгарските инвеститори имат интерес към България. Нашият колега, който се занимава с икономически въпроси постоянно изпраща в Унгария информация за възможностите за инвестиции в Шумен. Надяваме се скоро да има резултати", каза още посланик Харангозо.

На срещата си с шуменския градоначалник са били обсъдени също демографските проблеми, които са общи пред двете страни, както и подготовката на мероприятията за 19-ти октомври - Денят на Българо-унгарското приятелство.

"Винаги сме били много благодарни на град Шумен и на кмета, защото много сте направили и правите за  почитането на нашите революционери", добави Текла Харангозо. 

Тя бе в Шумен по повод предстоящия национален празник на Унгария 15-ти март. По време на посещението си Харангозо участва в церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Лайош Кошут, а после посети и тематичната изложба, посветена на Националния празник и независимостта на Унгария в РБ „Стилиян Чилингиров“. 

ШУМ.БГ