Три момчета на 11, 13 и 14 години опитаха да задигнат автомобил от паркинг в Шумен. Малолетните са заловени на мястото на кражбата след подаден сигнал от гражданин.

Шуменецът позвънил на телефон 112 на 9 март около 2:30 часа и обяснил, че около автомобили на паркинг на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен обикалят неизвестни със съмнително поведение.

На място полицаите видели, че е смъкнат  прозорец на предна дясна врата на паркиран лек автомобил Рено Меган. До автомобила били двама непълнолетни. Полицейските служители установили, че бил свален капакът на арматурното табло и са свързани кабелите на контактния ключ, с цел да се стартира двигателят. Близо до автомобила униформените намерили и още един непълнолетен.

Тримата са отведени в полицейското управление в Шумен, където била установена самоличността им - 14-годишен, 13-годишен и 11-годишен, всички от града. След като били разпитани, били предадени срещу разписка на родителите им. Изяснено било, че правили опит да откраднат и Фиат Пунто, паркиран на ул. “Бели Лом“. Счупено било предното стъкло на предна дясна врата на автомобила и били свързани кабелите на контактния ключ. 

По двата случая са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 346 ал. 1 във връзка с чл. 18 ал. 1 от НК.

ШУМ.БГ