С пасив от два гола след първия мач, но с положително мислене и вяра, "Ювентус" се насочва към осминафиналния реванш срещу "Атлетико" (Мадрид). "Бианконерите", които са определяни като един от фаворитите в турнира, бяха надиграни тотално преди три седмици и загубиха с 0:2 в испанската столица.

Сега тимът на Масимилиано Алегри има почти невъзможна мисия, след като среща отбор, който е майстор на защитната игра. "Бианконерите" са изправени и пред угрозата да бъдат елиминирани от испански тим за трети пореден път.

Италианският шампион запази всичките си основни играчи за сблъсъка, които почиваха в последния мач от Серия А. Статистиката дава надежди на "Ювентус", след като тимът вкара поне три гола в последните си четири домакинства.

"Трябва да опитаме да разделим мача на няколко по-малки части. Понякога трябва да действаш на 1000 процента, а понякога да си поемеш дъх. Ще бъде трудно да играем с всички в атака, защото няма да имам достатъчно смени. Ще имаме нужда и от нашите фенове на стадиона, ще бъде прекрасна вечер", каза треньорът на домакините Масимилиано Алегри.

Той си пожела тимът му да играе "95 минути с техника и хладен разум". Италианецът описа съперниците от Мадрид като "воини, които не се отказват пред нищо".

Основното оръжие на тима ще бъде Кристиано Роналдо, който има 22 гола в 32 мача с "Атлетико". Португалецът беше опазен в първата среща, но сега е амбициран да се докаже.

"Във вторник ще имаме нужда от вас, подкрепяйте ни заедно и мислете положително. Вярвам, че можем, у дома сме силни, но имаме нужда от нашите фенове. Вярвам, че това ще бъде една специална вечер. Ние ще свършим нашата работа, ще опитаме да вкараме и да спечелим", коментира Роналдо преди сблъсъка.

От другата страна е "Атлетико", който е допуснал два или повече гола в едва три от всичките си 39 мача през сезона. Проблемите на "дюшекчиите" са , че пристигнаха в Торино без някои ключови играчи. С контузии са Филипе Луиш и Лукас Ернандес, което ограничава избора на Симеоне в зоната на левия защитник. Аут заради наказания са Диего Коща и Томас Партей.

"Мисля, че когато става дума за елиминационен дуел между два толкова важни клуба, всеки от тях го третира като две половини от една и съща среща. Първият двубой е единият момент, а реваншът - другият. Както казах, това са два големи, силни отбора. Единият ще продължи, а другият - не. Трудно е да говорим за това дали някой е фаворит", каза преди двубоя аржентинецът.

В другата среща от програмата се изправят "Манчестър сити" и "Шалке", като в първия двубой в Гелзенкирхен "гражданите" спечелиха с 3:2. Те постигнаха обрат от 1:2 с десет души, а "Шалке" вкара два пъти от дузпа.

"Ние сме тийнейджърите в този турнир, сравнени с всички други тимове. Ние нямаме толкова опит, така че за нас лесни мачове няма. Надявам се да стигнем до четвъртфинала и след това да можем да се мерим с другите", каза преди двубоя Хосеп Гуардиола.

Програма в Шампионската лига
22 ч. "Ювентус" - "Атлетико" (Мадрид) "Макс Спорт 3"
22 ч. "Манчестър сити" - "Шалке" "Макс Спорт 2"

Дневник