Трима водачи – един в Шумен и двама в Нови пазар, са хванати да шофират след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В Шумен на ул. Шуменска комуна“ вчера около 20:40 часа е спрян водач на Фолксваген Пасат с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от Г.В. /32г./. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена е положителна не метамфетамин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Около  17:20 часа вчера по време на специализирана полицейска операция на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар бил спрян водач на Ауди А3 с шуменска регистрация. Зад волана на автомобила бил С.Й. /18г./ от града. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и била отчетена положителна проба на метамфетамин. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление.

Пет минути след полунощ на 12 март на ул. “Хаджи Димитър“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на лек автомобил Опел Астра с шуменска регистрация. Шофьорът Г.А. бил тестван с дръг тест, който отчел положителна на метамфетамин и канабис проба. Мъжът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил в полицейското управление. 

По трите случая за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК са образувани бързи производства.

ШУМ.БГ