"Манчестър сити" записа най-голямата си победа в Европа, след като разгроми с 7:0 "Шалке" в осминафиналния реванш от Шампионската лига между двата тима. "Гражданите" взеха втори пореден успех над германците, с което си осигуриха участие на четвъртфиналите.

В общия резултат от двете срещи "Сити" продължава с 10:2.

Съставът на Пеп Гуардиола подобри най-голямата си победа в турнира от началото на сезона, след като през ноември се справи с "Шахтьор" с 6:0. Две попадения на "Етихад" отбеляза Серхио Агуеро, а по веднъж се разписаха Лерой Сане, Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Фил Фоудън.

"Сити" записа 10-а поредна победа във всички турнири и за четвърти път в последните пет срещи запази мрежата си суха. "Гражданите" ще играят в четвъртфиналите за втора поредна година.

"Гражданите" започнаха с няколко промени и бразилецът Данило на непривичен пост в центъра на отбратана. Там Гуардиола не можеше да разчита на контузения Венсан Компани и наказания Николас Отаменди, а Джон Стоунс беше невъзстановен.

В предни позиции "Сити" беше с всичко най-добро, като Серхио Агуеро започна, подкрепян от Рахийм Стърлинг и Лерой Сане.

След начални минути, в които "гражданите" имаха пълен контрол на терена, но така и не успяваха да се справят със защитата на гостите от Германия. В 14-ата минута Агуеро удари и греда след удар в наказателното поле.

В края на първата част "Сити" вдигна оборотите и бързо реши всичко в сблъсъка. В рамките на осем минути "гражданите" стигнаха до три гола и по този начин си осигуриха продължаване напред.

Първият гол дойде от дузпа в 35-ата минута, реализирана от Агуеро. Той технично копна топката, за да вкара в мрежата на Ралф Ферман.

Наказателният удар беше отсъден за задържане на Джефри Брума срещу Бернардо Силва. Дълго време кралскосините протестираха, а съдията Клеман Тюрпен се консултира с видеоасистентите и системата VAR, която потвърди решението му.

След първото попадение гостите рухнаха и това доведе до още два гола. Първо в 35-ата минута Агуеро вкара за втори път след асистенция на Стърлинг.

Англичанинът получи до крайната линия и върна назад с пета, където от малък ъгъл Агуеро се разписа - 2:0.

Две минути преди изтичането на редовното време за първата част Лерой Сане вкара срещу родния си клуб. Германският национал се разписа след асистенция на Александър Зинченко, като по този начин стигна 50 гола в кариерата си.

След почивката "Сити" стигна до нови четири гола. В 56-ата минута Стърлинг се разписа след асистенция на Сане, а след това последваха голове на Бернардо Силва и резервата Фил Фоудън. Крайният резултат оформи Габриел Жезуш в 83-ата минута.

Дневник