"Ювентус" постигна велик обрат срещу "Атлетико" (Мадрид) и спечели с 3:0 осмианфиналния мач реванш с "дюшекчиите" от Шампионската лига. Успехът на "Алианц стейдиъм" в Торино помогна на "бианконерите" да заличат пасива от две попадение от първия двубой и с общ резултат да стигнат до четвъртфиналите.

Кристиано Роналдо поведе тима си във важния мач, като вкара и трите попадения. Португалецът откри в 27-ата минута, а в 48-ата удвои. Последният гол падна в 86-ата от дузпа.

Хеттрикът е четвърти за Роналдо срещу "Атлетико", като португалецът вече има 24 гола в 33 мача срещу "дюшекчиите". Той достигна и до 124 гола в Шампионската лига. Дотук през сезона португалецът беше вкарал само веднъж в турнира, но се развихри във фазата на елиминациите.

"Ювентус" достига до четвъртфиналите в трета поредна година и за четвърти път в последните пет сезона.

На своя стадион "бианконерите" тотално надиграха съперника си и не му оставиха никакви шансове. "Атлетико" не показа нищо от първия мач, който спечели с 2:0, а в Торино не отправи нито един точен удар за 90 минути.

Пред феновете, които не спряха да ги подкрепят 90 минути Роналдо и компания отправиха 15 удара, от които четири точни, за да вкара три пъти. "Бианконерите" притежаваха топката 62% от времето.

Във всички линии "Ювентус" превъзхождаше съперника си. Силен мач изнесоха и защитниците, като Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи не дадоха никакъв шанс на Антоан Гризман и Алваро Мората.

В опит да навакса два гола пасив от първата среща треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри заложи на офанзивен състав. Той действаше в схема 4-3-3, като Пауло Дибала отсъстваше, но в предни позиции бяха Кристиано Роналдо, Марио Манджукич и Федерико Бернардески. Своя мч №500 за "бианконерите" записа централният бранител Джорджо Киелини, ставайки едва петият в историята на клуба с подобно постижение.

Измъчваният от проблеми "Атлетико" действаше групиран в своята половина, като гостите от Мадрид се защитаваха с 11 души. Дори нападателите Антоан Гризман и Алваро Мората бяха ангажирани да помагат на останалите в дефанзивен план.

В четвъртата минута "Ювентус" стигна до гол чрез Киелини. Попадението обаче беше отмененно заради нарушение в атака. Реферът Бьорн Кайперс видя фаул на Роналдо срещу вратаря на гостите Ян Облак.

Натискът на домакините продължи с много активна игра на крайните бранители на "Ювентус" Леонардо Спинацола и Жоао Кансело. Те се включваха във всяка атака, като принуждаваха офанзивните играчи на "Атлетико" да се прибират и така да не бъдат заплаха за Войчех Шчесни.

След няколко добри шанса "Ювентус" накрая стигна до гол, с който откри резултата. Това се случи в 27-ата минута, когато Бернардески центрира отляво, а Роналдко надскочи крайния бранител Хуанфран, за да се разпише с глава.

Магията на Роналдо изведе "Ювентус" до зрелищен обрат срещу "Атлетико"

© Reuters


Португалецът отбеляза едва втория си гол в Шампионската лига през сезона, но се разписа общо за 23-и път в 33-ия си мач срещу "Атлетико". Роналдо доказа за пореден път, че се представя много силно в елиминациите на Шампионската лига, вкарвайки 61-и гол, като има и 14 асистенции в общо 77 срещи от елиминациите.

До края на първата част "Ювентус" диктуваше случващото се на терена, а най-интересното положение беше задна ножица на Бернардески, но изстрелът му мина встрани.

За 45 минути "Атлетико" отправи само три удара, но и трите бяха неточни. Гостите от Мадрид притежаваха топката в едва 38% от времето, но в големи периоди Гризман беше далеч от вратата на домакините, което не водеше до нищо опасно.

Активните действия на "Ювентус" продължиха и след паузата. "Атлетико" не промени нищо в подхода си през второто полувреме. Испанците изпаднаха в "глуха" защита, като така и не успяваха да задържат по-трайно топката.

В 55-ата минута италианският шампион стигна до втори гол, с който заличи пасива си от първия мач. Жоао Кансело центрира отдясно, Роналдо скочи най-високо и с глава прати топката в мрежата.

Първоначално Ян Облак отрази изстрела, но реферът Кайперс даде стигнал, че технологията на голлинията го е известила, че топката преминава линията с пълния си обем, зачитайки второто попадение.

След второто попадение "Ювентус" продължаваше още повече да затяга натиска си пред вратата на гостите. "Атлетико" изглеждаше объркан и по никакъв начин не успя да пренесе действията в предни позиции, за да потърси промяна.

От лагера на домакините усетиха колебанията на съперника си и затова на терена се появи Пауло Дибала, който замени левия бранител Спинацола. Това доведе до рокади, като Емре Джан се премести на десния фланг на отбраната, а Кансело премина отляво.

"Атлетико" стигаше само до епизодични прояви в атака, като един удар на резервата Анхел Кореа, преминал покрай вратата.

В заключителните 10 минути Алегри пусна на терена още един нападетел, младият Мойзе Кен, който имаше отличен шанс малко след влизането си на терена. Той беше изведен в наказателното поле, но стреля в аут.

"Ювентус" продължи да натиска и в 86-ата минута стигна до дузпа, след като Бернардески беше повален в наказателното поле. Футболистите на "Атлетико" протестираха, но решението на Кайперс беше крайно.

Роналдо застана зад топката и с мощен удар в долния десен ъгъл на Облак реализира - 3:0.

Магията на Роналдо изведе "Ювентус" до зрелищен обрат срещу "Атлетико"

Роналдо реализира своя осми хеттрик в Шампионската лига, като се изравни по този показател с Лионел Меси.

До края на двубоя "Атлетико" се вдигна на щурм, но изглеждаше късно. Футболистите на Симеоне не успяха да направят нищо пред Шчесни и напуснаха турнира.

 Дневник