Отборът на Технически университет - София, ще участва със свой болид в студентската Формула 1, която ще се състои от 7 до 11 юли на пистата "Асен" (Assen) в Холандия. Във Formula Student Netherlands ще участват отбори от над 100 престижни университета от цял свят, се казва в съобщение от пресцентъра на университета.

В момента отборът на ТУ подготвя трета версия на първия български състезателен болид. Той ще бъде подобрена версия на този от сезон 2018. В него са вложени много нови инженерни разработки, се казва в съобщението.

Formula Student е един от успешните студентски проекти на Технически университет - София. Първият отбор, който проектира и създава първия прототип на състезателен болид, е сформиран преди четири години, се казва в съобщението.

За втора поредна година тимът на Технически университет - София, се класира и за международно студентско състезание FS ImechE (Institution of mechanical Engineers). То е от международните серии Formula Student и се провежда на пистата "Силвърстоун", Великобритания.

Надпреварата има за цел да развива предприемачески и иновативни идеи у младите инженери и да насърчава повече млади хора да започнат кариера в инженерството. Всяка година на "Силвърстоун" за участие в състезанието пристигат повече от 100 отбора от целия свят.

Дневник