С водосвет бе открит днес напълно реновирания полицейски участък в Каспичан. Ремонтът на стойност 40 800 лв. е извършен за сметка на община Каспичан. По този начин кметството благодари на полицейските служители за труда им.

На освещаването, освен кметът на града Милена Недева и екипът й  присъстваха директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим, началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов и началникът на полицейския участък в град Каспичан ст. инсп. Васил Василев.

Ремонтът включва подмяна на дограмите, подовите настилки, мебелите и боядисване на стените на всички помещения.

"Бих искала да благодаря на всички работещи тук. Радвам се, че успяхме да ви осигурим нормална среда", каза Милена Недева. Тя подчерта, че през миналата година има спад на престъпността и увеличаване на разкриваемостта.

Полицейският участък в Каспичан обслужва 9 населени места с близо 7000 жители. За 2018 г. на територията на участъка са регистрирани 132 криминални престъпления, от тях са разкрити 72. Анализът на ОДМВР сочи, че се забелязва значителен спад на регистрираните престъпления в сравнение с миналата година в с. Косово, както и спад в броя на престъпленията в населените места Плиска, Кюлевча и Марково.

ШУМ.БГ