Шумен ще е домакин на 16-ото издание на българския Мач на звездите. Шоуто, което събира най-добрите играчи в Националната баскетболна лига (НБЛ), ще се състои на 21 април в зала "Арена Шумен". За пръв път събитието ще се проведе в град, който няма отбор в елитната дивизия.

Участниците в Мача на звездите ще бъдат избрани от феновете. Гласуването ще става на сайта www.all-star.bg, като ще продължи една седмица - от полунощ на 25 март и до 23.59 часа на 31 март.

След като бъдат определени 24-те участници в двубоя, капитаните на двата отбора (играчите с най-висок вот) ще селектират съставите по примера на Мача на звездите в НБА.

Организаторите обявиха, че са подготвили изненада за баскетболните фенове в Шумен. Бивши играчи от местния отбор, който през 1998 и 1999 г. спечели два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата на България, ще се съберат 20 години по-късно за минидвубой с участниците в Мача на звездите.

Ще се проведат и традиционните конкурси по забивки, тройки и умения, както и аматьорски звезден мач, в който ще се включат състезатели от Българска баскетболна лига. Мачът на звездите ще бъде излъчен от БНТ.

Дневник