Официалната интернет страница, създадена във връзка с апостолическото пътуване на папа Франциск в България, вече работи, съобщиха днес почти едновременно от пресслужбите на правителството и парламента. Визитата на Светия отец ще се проведе от 5 до 7 май тази година, като той ще посети София и Раковски.

Утвърдена практика е държавата, посрещаща Светия отец, да разполага с официален уебсайт, чрез който да се разпространява важна информация за гражданите и медиите за събитията от програмата на папата. На страницата ще бъдат публикувани актуални новини, снимки и видео от събитията с участието на папата.

Програмата на папа Франциск предвижда срещи с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, българския патриарх Неофит и членове на Светия синод. На 5 май той ще произнесе от София традиционната си неделна молитва "Царица Небесна" (Regina coeli).

Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще завърши със среща с представители на различни религиозни вероизповедания в България на столичния площад "Независимост".

Дневник