Фондация „Очи на четири лапи” и нейното училище за кучета водачи получи 3 000 лева по проекта ”Дарявай, докато четеш” на шуменския Инер Уил Клуб. С предоставената сума се закупи суха храна за обучаваните кучета, които ще помогнат на незрящите хора да живеят пълноценно, съобщиха от Клуба.

Това е шестата кауза, реализирана благодарение на четящите деца и младежи.

За нея 86 малки читатели са дарили от натрупаните си кредити от решените тестове по книги, които са прочели. 40 от тях са от Шумен, а останалите 46 ученици са от Белене, Варна, Белослав, Бургас, Търговище, София, Балчик, Разград, Брацигово, Димитровград, Пчелник, Асеновград, Хасково, Добрич, Свищов, Брегово, Сливница, Лясковец, Пловдив, Чирпан,  Нови пазар.

В сайта www.chetidari.bg в момента са представени още три каузи, които предстои да бъдат реализирани:„Осинови книга”- Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” ; Организиране на Детски „Фестивал на баскетбола”- ще се работи по превенция на заседнал начин на живот и обездвижване, справяне с агресията; „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” за осигуряване на пациентен монитор за Неонатологично отделение в МБАЛ-Шумен.

ШУМ.БГ