"Левски" се върна бързо на победния път след загубата от шампиона "Лудогорец" в миналия кръг. В тренировъчно темпо сините спечелиха с 4:3 при гостуването си на последния "Верея" в двубой от последния кръг на редовния сезон в Първа лига.

Давиде Мариани изведе "Левски" напред в 27-ата минута след гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Бедри Дюстемов срещу Серджиу Буш. Само две минути по-късно Нуно Реиш си прати топката в собствената си врата след центриране от десния фланг и резултатът беше изравнен.

Радостта на домакините обаче беше кратка. В 33-ата минута след центриране от корнер към далечната греда Буш овладя топката между трима бранители на "Верея" и с удар от границата на вратарското поле я изпрати в мрежата.

Пет минути по-късно "Левски" вкара трети гол. Живко Миланов направи отличен в наказателното поле и остави топката на Станислав Костов, който отбеляза 19-ия си гол за сезона и поведе с два пред Клаудиу Кешеру в битката за голмайсторския приз.

"Верея" изненадващо се върна в мача десет минути след почивката. Орелиен Нгейтала беше оставен да шутира в наказателното поле, завъртя хубаво топката с десния крак към далечния ъгъл и я изпрати покрай Николай Михайлов - 2:3.

В 70-ата минута главният съдия Георги Иванов отсъди втора дузпа за "Левски". Влезлият като резерва Валери Божинов достигна топката до аутлинията след спасяване на вратаря Генади Ганев и опита да я върне във вратарското поле. Шота Гвазава спря центрирането с ръка и получи втори жълт картон, оставяйки отбора си с десет души.

Божинов взе топката от Мариани и отбеляза дузпата, за да осигури по-спокоен край на мача за сините. "Верея" все пак успя да върне едно попадение в добавеното време на мача.

"Левски" завършва редовния сезон с 54 точки след 17 победи, три равенства и шест загуби в 26 мача. Тимът на Георги Дерменджиев излезе на второ място преди двубоя на ЦСКА с "Берое" в събота от 17.30 ч. Червените също имат 54 точки, а "Луогорец" е начело с 59 преди домакинството си на "Верея" в 15.15 ч.

"Верея" завършва редовния сезон без победа. Тимът от Стара Загора спечели само шест точки в 26 мача след шест равенства, 20 загуби, 12 отбелязани и 60 допуснати попадения.

Дневник