За първи път фестивалът One Dance Week в Пловдив ще представи съвременен цирк от Австралия, съобщиха неговите организатори.

Австралийският спектакъл A Simple Space обърква представите за гравитация и за предел на човешките възможности. Артистите от трупата за съвременен цирк Gravity & Other Myths излизат за пръв път пред българска публика на 18 октомври в рамките на 12-ото издание на фестивала, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

В A Simple Space седем акробати демонстрират впечатляващи умения без да използват технологии, трикове или осигурителни въжета и сякаш се противопоставят на законите на физиката. Зад кулисите няма нищо - нито светлини, нито грим или специални костюми. Само перкусии, които отмерват ритъма на прелитащите тела. Ако си представяйте просто цирк, недейте. Ако си представяте "Сирк дьо Солей", също недейте, казват организаторите.

За шоуто на австралийците "Гардиън" пише "абсолютен триумф". Специализираното издание на най-големия фестивал на изкуствата в света - този в Единбург, също отбелязва: "Физически театър, който ти отвява главата."
Списание "Стейдж" пък казва: "Тези каскади, предизвикващи гравитацията, спират дъха, удоволствие е да гледаш" .

Компанията Gravity & Other Myths е основата преди 10 години и създава нов вид акробатичен физически театър, който разчупва моделите както на цирковот, така и на театралното изкуство. Носител е на няколко престижни награди за съвременен танц, театър и цирк в Европа и Австралия.

Билетите за спектакъла A Simple Space, който вече е игран в 14 държави на шест континента, са в продажба онлайн в системата на EpayGo.бг и на касаите на EasyPay.

Допълнително информация за програмата на фестивала, чиято основна сцена по традиция е Домът на културата "Борис Христов" в Пловдив, може да откриете на @onedanceweek във Facebook и Instagram, както и на www.onedanceweek.com.

Дневник