Мечтаният полуфинал в Индиън Уелс между Рафаел Надал и Роджър Федерер няма да се състои. 32-годишният испанец се отказа преди мача заради контузия в коляното, която получи в тежкия четвъртфинал срещу Харен Хачанов.

Оттеглянето на световния №2 изпрати Федерер на девети финал в Индиън Уелс. 37-годишният швейцарец преследва рекордна шеста титла в най-престижния турнир от сериите "Мастърс". В битката за трофея той ще срещне Доминик Тийм или Милош Раонич.

"Тренирах сутринта и усетих, че коляното ми не е достатъчно добре, за да мога да съм конкурентен на нивото, което е необходимо за полуфинален мач на такъв голям турнир", каза Надал.

Испанецът има проблеми с травми в коляното през цялата си кариера. Заради поредната такава той пропусна края на миналия сезон и нямаше официален мач между US Open и Australian Open.

Надал ще пропусне и започващия следващата седмица мастърс в Маями. Той ще се завърне за старта на сезона на червени кортове, който за него ще е с мастърса в Монте Карло.

"Сега не е моментът да се оплаквам твърде много. Когато съм здрав, се чувствам конкурентен и целта ми е да бъда здрав колкото се може повече седмици. На този етап нямам съмнения, че ще съм готов за Монте Карло", каза още носителят на 17 титли от Големия шлем.

Дневник