Вълнуващият сезон на новака във Висшата лига "Уулвърхемптън" продължи с победа срещу "Манчестър юнайтед" за Купата на Англия. "Вълците" спечелиха с 2:1 у дома и се класираха за полуфиналите на най-стария футболен турнир в света.

Намиращите се в страхотна форма Раул Хименес и Диого Жота донесоха победата на "Уулвс" с попадения в 70-ата и 76-ата минута. Маркъс Рашфорд върна един гол, но твърде късно - в четвъртата от петте минути добавено време.

Другият фаворит от Манчестър - "Сити", също срещна много трудности срещу втородивизионния "Суонзи". 20-на минути преди края на мача английският шампион изоставаше с 0:2 до 69-ата минута, но направи късен обрат.

Бернардо Силва намали изоставането на "гражданите" в 69-ата минута. Девет минути по-късно спорна дузпа за нарушение срещу Рахим Стърлинг доведе до изравняване, след като ударът на Серхио Агуеро се отби в гредата, в крака на вратаря Кристофър Нордфелд и се озова в мрежата.


Две минути преди края на редовното време тимът на Пеп Гуардиола стигна до победата след гол от засада на Серхио Агуеро, който отбеляза с глава след центриране отляво на Бернардо Силва.

"Уотфорд" също се класира за полуфиналите след победа с 2:1 срещу "Кристъл палас" у дома.

Последният участник във финалната четворка ще бъде излъчен в мача между "Милуол" и "Брайтън", които играят в неделя от 16.00 ч.

Дневник