Италианският шампион "Ювентус" записа първа загуба за сезона, след като изненадващо отстъпи с 0:2 при гостуването си на "Дженоа". Поражението е първо за "бианконерите" първо от близо година насам.

За последно съставът на Масимилиано Алегри беше загубил на 22 април 2018 г. (преди 329 дни) в мач с "Наполи" (0:1). Като гост "Ювентус" не беше записвал поражение от 19 ноември 2017 г., когато загуби с 2:3 от "Сампдория".

На "Луиджи Ферарис" в Генуа над всички беше Горан Пандев, който асистира за първия гол и сам отбеляза втория. В 72-ата минута македонският ветеран подаде на бившия играч на "Ювентус" Стефано Стураро, а девет минути преди края на срещата с хубаво изпълнение удвои.

В първите 45 минути "Дженоа" отправи десет удара към вратата на "бианконерите", но добрите изяви на Матиа Перин оставиха гостите в мача. След срещата с "Атлетико" (Мадрид) треньорът на "Ювентус" Алегри даде шанс на много от резервите, а основните играчи почиваха.

След 28 мача "Ювентус" има 75 точки, като води с 18 пред "Наполи", но преследвачът тепърва ще играе двубоя си от кръга срещу "Удинезе".

Дневник