Лейбъристката партия ще предизвика вот на доверие за правителството на Тереза Мей, ако премиерката загуби и следващия парламентарен вот за предложената от нея сделка за "Брекзит".

Това обяви председателят на опозицията Джереми Корбин пред "Скай нюз", цитиран от "Ройтерс".

Очаква се идната седмица Тереза Мей да подложи на трето гласуване в Камарата на общините споразумението си с Брюксел за излизането на Великобритания от ЕС. Депутатите вече два пъти отхвърлиха тази сделка. По план "Брекзит" трябва да се случи на 29 март. Вариантите при ново отхвърляне на сделката са или "Брекзит" без сделка, или евентуално удължаване на срока за преговори и отлагане на напускането на Великобритания.

    "Вече имахме един вот на доверие" каза Корбин и добави: "Изглежда представителите на правителството ще внесат в парламента още веднъж предложението си. Подозирам, че те отново ще бъдат победени", заяви той и обвини управляващите, че с действията си умишлено бавят играта.

"Струва ми се, че в този момент един вот на доверие би бил уместен. В този момент ще трябва да кажем, че трябва да има парламентарни избори", заяви още Корбин. 

Преди провалените гласувания през тази седмица, водачът на Лейбъристите заяви, че може да се предложи от партията му и провеждане на втори референдум за "Брекзит". 

Клуб Z