"Ливърпул" излезе начело във Висшата лига след изиграването на мача си от 31-ия кръг в първенството. Мърсисайдци победиха "Фулъм" с 2:1 като гост и поведоха с две точки пред шампиона "Манчестър сити", чийто двубой беше отложен заради ангажименти в ФА къп.

Успехът не дойде никак лесно за състава на Юрген Клоп, който се нуждаеше от късно попадение на Джеймс Милнър от дузпа. "Фулъм", който е в зоната на изпадащите, оказа голям отпор на претендента за титлата.

"Ливърпул" поведе в 26-ата минута с попадение на Садио Мане. Сенегалецът завърши много красива атака след подаване на Роберто Фирмино отляво. През първата част "Ливърпул" доминираше и създаде много голови положения, но не успя да стигне до още голове.

След почивката домакините от Лондон продължиха да играят на контраатака, но получиха неочакван подарък от мърсисайдци. Това се случи четвърт час преди края, когато Върджил ван Дайк сгреши. Капитанът на гостите опита да върне топката с глава към Алисон, но вместо това я предостави на Райън Бабел.

Холандецът успя да прокара топката под плонжа на бразилския страж и изравни.

Само седем минути след попадението на "Фулъм" гостите успяха да поведат за втори път. След центриране на Салах, след задържане от вратаря Серхио Рико Садио Мане падна в наказателното поле и реферът Крейг Поусън посочи бялата точка.

Опитният Милнър не сгреши с изстрел в средата на вратата и изведе мърсисайдци напред.

Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах не успя да се разпише в пети пореден мач от Висшата лига. Той не е вкарвал от 9 февруари.

Дневник