С поредния си перфектен мач "Барселона" записа пета поредна победа в Ла Лига, надигравайки с 4:1 "Бетис" като гост на "Бенито Виямарин". Считаното за тежко гостуване в Андалусия мина под знака на Лионел Меси, който беше над всички на терена и записа хеттрик.

След третия си гол в мрежата на зелено-белите, Меси вдигна на крака публиката на домакините.

Освен Меси, с един гол се отчете и Луис Суарес, който записа силен мач. Уругвайският нападател даде и асистенция. Благодарение на трите точки, които взеха в Севиля каталунците имат аванс от 10 точки на върха пред втория "Атлетико" (Мадрид) и 12 пред третия "Реал".

До края на сезона в Ла Лига остават още 10 кръга.

"Барселона" няма загуба в 16 поредни срещи и за пореден път игра на много високо ниво. Съставът на Ернесто Валверде загуби концентрация в много малък период от двубоя, в който домакините вкараха гол.

След само 18 минути Меси откри резултата с прекрасно изпълнение не пряк свободен удар. Аржентинецът се разписа за четвърти път от пряк свободен удар и за седми път с удар извън наказателното поле. По този показател той е №1 в топ 5 първенствата на Европа.

До края на първата част "Бетис" почти нямаше положения и отправи само един удар към Марк-Андре тер Стеген.

В добавеното време на първата част Меси вкара втори гол. Той получи блестящ пас от Суарес и се разписа за втори път в мрежата на "Бетис".

След подновяването на играта "Барселона" поведе с 3:0, като в 63-ата минута точен беше Суарес. Нападателят стана третият с двуцифрен брой голове и асистенции през сезона (20 гола и 10 асистенции) след Меси (38 и 18) и Пабло Сарабия (19 и 11). Суарес отбеляза 128-ото си попадение, което го изравни на върха с Диего Форлан за най-резултатните уругвайци в Ла Лига.

До края на срещата "Бетис" върна един гол, който беше реализиран от Лорен в 82-ата минута.

Това само събуди каталунците и те вкараха още веднъж само три минути по-късно. Ракитич подаде към Меси, а аржентинецът буквално матира вратаря с ефектно прехвърляне от границата на наказателното поле.

Той достигна броя от 33 хеттрика в Ла Лига. След гениалното изпълнение за третия гол Меси "вдигна" на крака публиката на "Бенито Виямарин", като феновете на "Бетис" го аплодираха.

"Мога да бъда само много благодарен на съотборниците ми за помощта, както и на публиката за тяхната реакция. Мисля, че всички голове бяха еднакво сложни, но ефектът им е еднакъв. За нас беше важно да увеличим аванса си на върха, това е което ме интересуваше", каза Меси след срещата.

Аржентинецът игра близо до халфовете в този мач, с което треньорът Ернесто Валверде успя да изненада състава на "Бетис". "Нищо не е решено, преднината работи за нас, но имаме да изиграем десет мача".

 

Дневник