"Интер" спечели и второто дерби с "Милан" за сезона в Серия А и спря полета на червено-черните. "Нерадзурите" постигнаха зрелищен успех на "Сан Сиро" с 3:2 в едно от най-интересните издания на Дербито на малката мадона в последните години.

Сблъсъкът премина през множество интересни моменти, а "Милан" два пъти се връщаше в срещата, но остана с празни ръце. Съставът, воден от Дженаро Гатузо влезе в дербито в ролята на фаворит на гърба на пет поредни победи в Серия А. Серията обаче беше спряна.

Точни за "Интер" бяха Матиас Весино, Щефан Де Фрай и Лаутаро Мартинес. За "Милан" головете вкараха Тимуе Бакайоко и Матео Мусакио.

Успехът е 72-и за "Интер" в шампионатните сблъсъци и общо 80-и над "Милан" във всички турнири. Дербито на Милано се игра за 223-и път в историята. В първото издание за сезона "Интер" спечели с 1:0. Тогава успехът на тима донесе Мауро Икарди, който в момента не играе.

Благодарение на победата "нерадзурите" изпревариха градския си съперник и заеха третото място в подреждането. Тимът има 53 точки, с две повече от "росонерите".

Още в третата минута "Интер" поведе с гол на Матиас Весино, който наказа грешка на вратаря Джанлуиджи Донарума, разписвайки се с глава. До повичката имаше много зрелищни моменти, но нови голове не паднаха.

Ситуацията се повтори в началото на втората част, когато централният бранител Щефан Де Фрай вкара след подаване на Матео Политано, удвоявайки аванса на "Интер".

Само шест минути по-късно "Милан" намали с гол на Бакайоко. Опорният халф вкара с глава след центрирнае на Хакан Чалханоглу, като беше изпуснат от защитата в черно-синьо.

В рамките само на четири минути двата отбора избухнаха отново и между 67-ата и 71-ата паднаха нови два гола. Първо Наполитано си спечели дузпа след контакт с резервата Саму Кастийехо и от бялата точка Лаутаро Мартинес беше точен - 1:3.

След това "Милан" намали резултата за втори път, като се разписа централният защитник Мусакио. Той се оказа непокрит след няколко грешки на бранителите в черно-синьо.

До края на срещата се игра пред вратата на "Интер", като символичните домакини направиха всичко възможно да променят развоя на срещата. В последните минути реферът Марко Гуида първоначално изгони с директен червен картон резервата на "Милан" Андреа Конти, но после прегледа ситуацията с технологията за видеоповторения и отмени решението си, давайки само жълт картон за опасно влизане.

В добавеното време "Интер" буквално оцеля, след като "Милан" имаше две отлично положения за гол. Първо Ханданович направи ефектно спасяване, а след това Данило Д’Амброзио изби от голлинията.

Дневник