60 състезатели от 8 града на България се включиха в 14-тото издание на турнира по тенис на маса за купа „Роко“, който се проведе в зала „Юнак“ в Шумен. Традиционно надпреварата се провежда в два дни, като в първия е турнирът за ветерани, а във втория е Откритият турнир.

За трети пореден път Отритият турнир бе спечелен от шуменеца Атанас Росенов. На финала той победи съотборника си от клуб „Роко“ Нурдин Сепарбаев с 3:0. Третите места останаха за Росен  Рачев от Шумен и Тихомир Мичев от Варна. В надпреварата на „загубилите“ победител стана също шуменец – Денис Хатибов.

В надпреварата при ветераните, където тенисистите бяха разделени в пет възрастови групи, хегемонията на шуменци бе нарушена. При състезателите от 30 до 40 г. победител стана Атанас Росенов, при тези от 40 до 50 първи е Нурхан Мехмедов от Търговище, победител в групата 50-60 г. е Нурдин Сепарбаев. При ветераните над 60 години първи стана Красимир Михайлов от Балчик, а при тези над 70 години  Цветан Росалийски от Враца.

В турнира на двойки във ветеранския турнир за състезатели до 50 г. първи са шуменците Росен Рачев и Атанас Росенов, а при състезателите над 50 г. - победители са Нурдин Сепарбаев от Шумен в тандем с Тихомир Мичев от Варна.

ШУМ.БГ