Скиорът Алберт Попов определи като страхотен сезона си в Световната купа. Той завърши 23-и в класирането в слалома, като стана първият българин, участвал във финалите в края на сезона.

"Не се получи, има и такива дни, но гледам напред. Сезонът беше наистина страхотен. Целта ни беше дори една точка да успеем да хванем в Световната купа, а ние записахме 95", заяви Попов след участието си във финалите в Солдеу.

Българският алпиец записа исторически постижения, като върна спомените за времената на Петър Попангелов. През ноември Попов се класира 20-и в слалома в Леви, като стана първият българин с точки за Световната купа от Попангелов през 1986 г. насам. Последва ново влизане в точките - 16-о място в Мадона ди Кампилио през декември, за да се стигне до двете паметни класирания на австрийска земя в началото на годината - шесто място в Шладминг и девето място в Кицбюел.

"Гледаме напред. За следващия сезон си пожелавам същите успехи, ако не и по-добри и да продължавам да ви радвам", заяви Попов във видео обръщение към почитателите си.

Сезонът в алпийските ски отново беше белязан от забележителните постижения на Микаела Шифрин и Марсел Хиршер.

Дневник