Шуменското ВиК ще се ръководи от временен управител от началото на април. Това става с решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството - мажоритарен собственик на дружество с 51% от капитала.

Утвърждаването на новия шеф ще стане на насроченото за 29-ти март Общо събрание на ВиК. В писмото на МРРБ до общините от областта, които общо държат другите 49%,  не се посочва име. Под точка 2 в дневния ред е записано и одобряване на заплата на новия временен шеф, но отново без конкретика. 

Свикването на извънредно Общо събрание на ВиК предизвика недоумение у някои от шуменските общински съветници на днешния Консултативен съвет. Причина за това е фактът, че в момента тече конкурс за постоянен управител на ВиК - Шумен и той е вече във финалната си част.

"От писмото за свикване на Общо събрание не става ясно какво точно се цели", каза зам.-председателят на местния парламент Пламен Петков.

По информация на ШУМ.БГ обаче конкурсът за постоянен управител на ВиК е зациклил, тъй като единственият достигнал до втория му кръг кандидат е разочаровал комисията с незадоволителна управленска програма. Затова се готви нов конкурс, който обаче ще отнеме месеци.  

Същевременно сегашният управител Красимир Марков е депозирал в МРРБ два пъти оставката си.

ШУМ.БГ