Ринус Михелс беше избран за най-добър треньор на всички времена от списание "Франс футбол". Холандецът, който почина през 2005 г., беше определян за баща на тоталния футбол.

Михелс налага тактиката в началото на 70-те години на миналия век, с което променя изцяло облика на спорта. С добра физическа подготовка и поливалентни умения всеки играч (без вратаря) е способен да замени позицията на съотборник, като идеята е да се създаде числено предимство съответно в атака или защита.

Сред най-големите му успехи е спечелването на Купата на европейските шампиони с "Аякс" през 1971 г. Михелс извежда националния отбор на Холандия до финала на световното през 1974 г., а през 1988 г. триумфира на европейското с тима.

Втори в класацията на "Франс футбол" е сър Алекс Фъргюсън, който остави значима следа в "Манчестър юнайтед" при престоя си от 1986 до 2013 г. Тройката допълва Ариго Саки, като италианецът беше в основата за успехите на "Милан" през 80-те и 90-те години на миналия век.

В челната десетка са още Йохан Кройф, Хосеп Гуардиола, Валери Лобановски, Еленио Ерера, Карло Анчелоти, Ернест Хапел и Бил Шенкли.

Десетте най-добри треньори в класацията на "Франс футбол":

1. Ринус Микелс
2. Сър Алекс Фъргюсън
3. Ариго Саки
4. Йохан Кройф
5. Хосеп Гуардиола
6. Валери Лобановски
7. Еленио Ерера
8. Карло Анчелоти
9. Ернест Хапел
10. Бил Шенкли

Дневник