Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, според публикация на "Свободна Европа".

Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и предверие с "ВИП асансьор", чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м.

Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител два от своите стари апартаменти. Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м., пише "Свободна Европа".

Апартаментът на Цветанов е в наградената през 2017 г. "Сграда на годината". Това е кооперация на фирма "Артекс" на име "Летера", известна още като "Къщата на буквите". Зданието се намира в столичния квартал "Изток", на улица "Латинка".

Цветанов разменил с "Артекс" две от старите си жилища на улица "Елемаг" в кв. "Изток", като приписва на фирмата 190 кв. м. жилищна площ и две паркоместа. Освен това бившият вътрешен министър доплатил 100 000 лева на строителната фирма.

От пресцентъра на ГЕРБ каза пред "Дневник", че днес няма да има коментар на Цветан Цветанов.

Дневник