Състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие се провежда днес в ДЛС-Балчик. В надпреварата участват служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

Целта на състезанието е да бъде сформиран отбор по стрелба, който да представи предприятието на традиционния турнир в Пловдив, съобщиха от СИДП.

"Вътрешното съревнование ще трябва да определи шестте най-добри стрелци от СИДП. През следващите два дни те ще останат в Балчик и ще мерят сили помежду си, като в крайна сметка в петък ще станат ясни имената на титулярите и резервите в отбора", обясни ловният експерт на Североизтока инж. Тервел Стефанов.

В надпреварата днес ще се включат и тримата състезатели, които в две поредни години печелят стрелбите в Пловдив. Това са и Исмаил Курдов от ДГС-Върбица, Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия.

Състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие е традиционно и е част от изложението „Природа, лов, риболов 2019“, което в края на март отваря врати в една от палатите на Международен панаир-Пловдив.

ШУМ.БГ