Националният селекционер на Германия Йоахим Льов определи като добро новото начало на Бундестима преди европейските квалификации. С обновен отбор и много млади футболисти Германия завърши 1:1 в приятелски мач със Сърбия, игран на "Фолксваген арена" във Волфсбург.

Макар да не спечелиха, германските играчи впечатлиха с играта си, създавайки дузина голови положения. В предни позиции Бундестимът показа разнообразие и много скорост. Сърбия поведе с гол на Лука Йович в 12-ата минута, но след почивката Леон Горецка изравни.

"Има какво да се желае от играта ни, но трябва да сме наясно, че този млад отбор игра за пръв път заедно. През първата част се видяха някои проблеми, но след почивката изглеждахме много по-добре, усилихме натиска над съперника и разликата се видя", каза Льов.

Според опитния селекционер Германия има поводи за оптимизъм с младия отбор, с който разполага. След световното първенство, на което германците отпаднаха в групите, Льов получи нов договор и се зае да направи промени. За европейските квалификации той не повика трима световни шампиони - Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг.

В стартовия състав започнаха куп млади играчи, сред които Лукас Клостерман (22 г.), Кай Хаверц (19 г.) и Юлиан Бранд (22 г.). От всички 11 над 25 години бяха само трима – капитанът Мануел Нойер (32 г.), Илкай Гюндоган (28 г.) и Марсел Халщенберг (27 г.). През втората част Льов даде шанс на още млади играчи да участват в срещата.

В края на двубоя пострада крилото Лерой Сане, който беше грубо фаулиран от централния нападател на Сърбия Милан Павков. Таранът на сръбския отбор стъпи върху глезена на Сане и получи червен картон.


"Лерой е късметлия, че кракът му не беше счупен. Това беше ужасно нарушение, няма място за такива неща не само в приятелските мачове, а и изобщо", добави Льов.

Германия започва европейските квалификации в неделя с гостуване на Холандия в Амстердам. Другите тимове в група С са Северна Ирландия, Естония и Беларус.

Дневник