Плановете на "Ювентус" за лятно турне ще бъдат променени заради угрозата звездата на отбора Кристиано Роналдо да бъде задържан в САЩ, съобщава "Ню Йорк таймс".

Това е причината "бианконерите" да се откажат от силния международен турнир International Champions Cup в САЩ и да се насочат към азиатската му версия. "Ювентус" ще се впусне в надпреварата - вероятно в Китай и Сингапур, където ще са още "Тотнъм" и "Манчестър юнайтед".

Роналдо е разследван за сексуално нападение срещу американката Катрин Майорга през 2009 г. в Лас Вегас. Твърди се, че през 2010 г. двамата са сключили извънсъдебно споразумение, като португалецът е платил 375 хиляди долара, а жената се е ангажирала да не говори. Въпреки това години по-късно Майорга се обръща към съда.

Футболистът определи обвиненията за "медиен цирк". "Знам, че съм пример за подражание на терена и извън него. Моите адвокати се занимават със случая и истината ще излезе наяве", каза преди време Роналдо, който отрича да е извършил престъпление.

Разкритията за разследването бяха направени малко след трансфера на играча от "Реал" (Мадрид) в "Ювентус". "Бианконерите" изразиха подкрепа към Роналдо.

Италианският клуб, който се насочва уверено към осмата си поредна титла, има дългосрочен договор с Relevent Sports, която организира International Champions Cup. Говорител на клуба заяви пред "Ню Йорк таймс", че е нормално след няколко сезона в САЩ "Ювентус" да се насочи към Азия.

Дневник