Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо беше глобен с 20 хиляди евро за провокативния жест, който показа в мача от Шампионската лига срещу "Атлетико" (Мадрид). На 12 март "бианконерите" спечелиха с 3:0 след хеттрик на португалеца и се класираха за четвъртфиналите в турнира.

След отбелязването на третия си гол от дузпа Роналдо посочи слабините си подобно на треньора на "Атлетико" Диего Симеоне след първата среща в Мадрид.

Дисциплинарната комисия към Европейската футболна федерация (УЕФА) повдигна обвинение срещу Роналдо в понеделник.

Преди няколко седмици аржентинският треньор на "Атлетико" беше глобен с 21 хиляди евро от Дисциплинарната комисия на УЕФА. По-късно Симеоне обясни, че не е обиждал никого с жеста си, а се е обърнал към феновете на своя отбор. "Това беше жест, за да покажем, че имаме топки, че имаме характер да победим толкова голям отбор", каза Симеоне след първата среща на "Уанда метрополитано".

След втората среща треньорът на "Атлетико" обясни: "Най-вероятно Роналдо е видял какво направих и заради това реагира така, показвайки и своя характер."

Освен паричната глоба за Роналдо няма да има други последствия. Португалецът ще може да играе в следващите мачове на тима си. В четвъртфиналите "Ювентус" ще срещне "Аякс".

Дневник