Националният селекционер Петър Хубчев определи като успешно началото на България в квалификациите за Евро 2020. След равенството 1:1 с Черна гора в София, дошло след гол от спорна дузпа на Тодор Неделев в края, треньорът изрази съжаление, че тимът му не е победил.

"Труден двубой, но не сме очаквали лесен мач. Има съжаление, че не победихме. Имахме положения, от които можехме да се възползваме по-добре, но не успяхме да вкараме. Не е само шанс това, което ни лиши от победа, много работи са", каза Хубчев пред БНТ.

Треньорът обясни, че първото полувреме, в което тимът му не отправи нито един точен удар, е било по-добро.

"Първото полувреме беше по-добро. Второто няколко фактора изиграха роля. Голът на контраатака, при която можехме да се справим по-добре. След това 15-20 минути отборът не беше на терена. След това успяхме да се мотивираме и да изравним. За мен началото е успешно. Всяка точка и всеки гол може да реши класирането", добави Хубчев.

В срещата контузия получи Ивайло Чочев. За него Хубчев обясни, че има съмнения за тежка травма. "Когато му видях коляното, направо не знам. Пожелавам му по-бързо да се възстанови", добави голмайсторът Тодор Неделев.

Вратарят Николай Михайлов изрази съжаление, че България не взе победата.

"Винаги съм се раздавал на максимум в националния и се чувствам добре. Не успяхме да вземем трите точки, въпреки че ги заслужавахме. Продължаваме напред - имаме няколко дни да се възстановим и гледаме към следващия мач. Има много потенциал в този отбор, мисля, че играем като едно цяло", каза Михайлов.

Дневник