Григор Димитров ще се завърне в игра след най-дългото отсъствие в кариерата си. Българският тенисист очаква мача си с Фелисиано Лопес във втория кръг от мастърса в Маями. Срещата е втора от програмата на корт "Грандстенд". Преди двубоя Димитров - Лопес има мач от женската схема между Петра Квитова и Дона Векич, той започва в 18 часа. Димитров и Лопес ще излязат на корта около 19.30.

За последно Димитров игра в осминафиналите на Australian Open, където загуби от Франсис Тиафо. След това малко повече от два месеца той не е играл, като се отказа от турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс заради травма в рамото.

В кариерата си преди това 29-ият в световната ранглиста винаги е изтъквал с благодарност, че не е бил измъчван от контузии.

Тази вечер той ще играе с Лопес, срещу когото има три победи от пет двубоя. Миналия сезон в Маями Димитров отпадна в третия кръг след поражение от Жереми Шарди.

Това ще е деветото участие на българина в турнира, като до момента той два пъти е успявал да стигне до осминафиналите - през 2012 и 2016 г. В актива си в надпреварата Димитров има девет победи и осем загуби.

Дневник