Световният рали шампионат (WRC) обяви, че публиката, която е присъствала на състезанията от сезон 2018 е над 4 милиона души. Това става ясно след публикувания доклад на сериите за изминалата година. По този начин WRC продължава възходящото си развитие и за втора поредна година преминава 4 милиона зрители.

Продадените билети за 13-те кръга от шампионата са 4.1 милиона. Това прави средно по 315 хиляди присъстващи на всяко едно от ралитата.

Ръстът е с 30%, откакто WRC ангажира промотърска компания с организирането на шампионата.

В края на 2018 г. от Световния рали шампионат обявиха и рекордни постижения за телевизионен рейтинг. Това стана благодарение на платформата WRC+, която позволява да се следят всички етапи от ралитата с кадри от самите автомобили. WRC преминава и границата от 14 хиляди часа телевизионно излъчване за пръв път в историята си.

"Броят на зрителите на кръговете от WRC нараства постоянно. Ние сме изключително доволни, че можем да се сравняваме с други автомобилни серии", каза един от директорите на компанията Оливър Сиелса.

Сезон 2019 във WRC предлага с един кръг повече след влизането на рали "Чили". Така организаторите очакват още по-големи приходи и нови рекорди.

Дневник