Кубрат Пулев спечели първия си мач в САЩ, постигайки много драматична победа над румънеца Богдан Дину. Българинът нокаутира съперника си в зала "Хангар" в Коста Меса, Калифорния в един зрелищен мач пред близо 2000 българи. Претендентът за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) срещна сериозен отпор, но не остави съмнение в предимството си.

Още в началото на мача Пулев беше окървавен заради тежка аркада, но превъзмогна проблемите. След силни шести и седми рундове той пречупи съперника си. В седмата част българинът три пъти свали в нокдаун Дину и спечели.

Победата е 27-а за Пулев в неговата кариера от 28 професионални сблъсъка. Българинът печели за 14-и път с нокаут, но за пръв път имаше толкова тежка аркада.

"Първо искам да кажа благодаря на моите сънародници в залата, уникални сте. Понякога нещата нещата, които не са направени добре се връщат, но се чувствам добре, щастлив съм, че спечелих. За мен аркадата не беше голям проблем, защото бях готов да се бия. Понякога кръвта ме кара да съм още по-гладен", каза Пулев.

"Мисля, че боксирах добре, бях в добра форма и ще продължавам все така", добави българинът на ринга.

Румънският съперник на Пулев отговори, че той е направил няколко "мръснишки удара". Дину обяви, че е бил близо до българина, но не му е стигнало малко, за да спечели.

Загубата е втора поредна за Дину, след като през ноември той беше нокаутиран от американеца Джарел Милър. Румънецът има 20 мача на професионалния ринг.

Победата приближава Пулев до заветния мач за световната титла срещу Антъни Джошуа. След успеха си през октомври над Хюи Фюри българинът е задължителен претендент и ще получи втори шанс да се бие за пояс, след като преди почти 5 години беше победен от Владимир Кличко.

Първият рунд беше на сметката на Пулев, който намери добра дистанция и пласираше прави удари в главата на Дину. Подобно на мача си с Хюи Фюри българският боксьор разчиташе много на своя ляв прав.

Съперникът му от Румъния пробваше да прави бързи комбинации, разчитайки на много скорост. Няколко пъти това сработи, но не успя да разклати Пулев.

Във втория рунд Дину имаше леко предимство, като за пръв път успя да вземе лек превес.

Ключов се оказа четвъртият рунд, когато Дину с мощно дясно кроше отвори сериозна аркада над лявото око на Пулев. Българинът беше облян в кръв и понесе още няколко тежки удара, но тръгна в атака, за да притисне съперника си.

В почивката между рундовете от екипа на Пулев затвориха аркадата и той продължи срещата. Той успя да се съвземе и отново да бъде много активен, с което да си върне предимството над румънеца.

Дину търсеше единствено нов удар в отворената аркада на Пулев. Румънецът често влизаше и в клинчове.

Шестият рунд беше най-добрият за Пулев, който тръгна мощно в атака. Той пласира няколко тежки крошета и си върна предимството. Дину отново аркадата, но това по никакъв начин не се отрази на българския боксьор.

В следващия седми рунд Пулев притисна съперника си до въжетата и румънецът започна да залита, падайки на рунда. В момента, когато Дину беше на земята Пулев го удари още веднъж и съдията прецени да спре часовника на 2.13 минути преди края на рунда.

В крайна сметка българинът получи нокдаун в актива си, но получи и отнемане на точка заради непозволения удар. Пулев свали съперника си още веднъж 1.37 минути преди гонга, постигайки втори нокдаун.

Секунди по-късно акцията на претендента за световната титла продължи и той свали Дину за трети път на ринга, когато румънецът не успя да се изправи. Той обясни, че има проблем в крака, но това не отне успеха на Пулев.

"Не беше никак лесно, видяхте, че момчето се беше подготвило. Не мисля, че имаше някакви много тежки удари, които да ме затруднят. Хубаво беше, че беше преодолях тази аркада, защото това все пак е бокс. Видяхте прецедент в седмия рунд, когато часовникът беше спрян, но аз доказах, че съм над нещата и спечелих", каза Пулев пред "Диема Спорт".

"Обичам всички, които са зад мен и ме подкрепиха. Знам, че много хора са ме гледали в този труден час. Плановете ми са да продължаваме да се бием тук в САЩ с моя брат Тервел. Знам, че с всеки мач се подобрявам", добави българинът.

13-а победа за Тервел Пулев

Победа в своя мач записа и Тервел Пулев, който се би за трети път на американска земя. По-малкият от братята Пулеви взе 13-а победа от 13 срещи на професионалния ринг, но трябваше да мине през много трудности срещу Мич Уилямс.

Пулев не успя да нокаутира съперника си и спечели след съдийско решение. Тримата рефери край ринга дадоха предимство на българина - 59:54, 57:56, 58:55.

"Много съм доволен от победата, защото беше срещу труден съперник, който не излиза да вземе парите или да завърши рундовете, а да ме победи", каза Пулев пред "Диема Спорт".

Той премина през много трудности в срещата, тъй като получи и наказателна точка. В първите три рунда играта беше равностойна с леко предимство на българина. В четвъртата част съдията на ринга наказа Пулев, заради удар при спряна игра. Това се случи в момент, когато американският боксьор също отправяше подобни удари, но наказателна точка имаше само за Пулев.

"Не му прави чест, видяхте, че дори американците го (Уилямс) освиркаха заради мръсните му номера. Съвсем различен е боксът в Америка, много от детайлите бяха нови за мен, дори да не си личи, подобрявам играта си. Дойдох 4 месеца по-рано, за да видя, дали мога да свикна с новия треньор", добави Пулев.

В своите 13 мача на професионалния ринг Тервел Пулев не успява да спечели с нокаут едва за втори път. По-малкият от братята Пулеви е носител на европейската титла в полутежка категория.

Дневник