Хонорарът на Кубрат Пулев за двубоя с Богдан Дину в тежка категория в САЩ е 250 хиляди долара, обяви ESPN. Американското издание публикува парите, които получават всички боксьори, участвали в галавечерта на компанията "Топранк" в Коста Меса, Калифорния.

Пуле получава най-голям дял - 250 хиляди долара. Неговият съперник Дину, който беше нокаутиран в седмия рунд получава 80 500 долара. Следват двама боксьори, които участваха в по-леките категории в подгряващите срещи Джеси Магдалено (75 хиляди долара) и Рико Рамос (50 хил.).

Хонорарът на Пулев е значително по-нисък от това, което той получи при последната си среща с Хюи Фюри в София. Въпреки че сега срещата беше в САЩ, през октомври Пулев получи много голяма част от приходите от галавечерта в "Арена Армеец".

Конкретни цифри не искам да коментирам, но сумата е подобна на тази, с която спечелихме търга", каза през октомври промотърът Ивайло Гоцев. Тогава сумата беше около 1.5 милиона долара, а Пулев е получил около 75% от приходите.

След мача в САЩ Кубрат Пулев обяви, че е готов отново да се бие за световната титла. Той е задължителен претендент за пояса на Антъни Джошуа на Международната боксова федерация (IBF).

Според публикувания списък от журналистът от ESPN Дан Рафаел сумата, която получава Тервел Пулев, е най-малка от всички участници. По-малкият от двамата братя Пулеви фигурира в списъка срещу сумата от 1000 долара. Съперникът му Мич Уилямс, който беше победен получава 8000 долара.

Дневник