Баскетболният тим на „Шумен“ записа победа над „Рилски спортист-2“ в последен мач от втората четворка на А група при мъжете. Днес в зала „Младост“ шуменци записаха успех със 101:60. Победата осигури на „Шумен“ първото място във втората четворка и участие в следващата фаза на първенството.

Срещата започна с два коша за гостите, но шуменци не им позволиха да увеличат аванса си, а обърнаха резултата, като след първите десет минути поведоха с 18:14. През втората част отборите отново играха кош за кош, но след половината игрово време домакините    вкараха осем безответни точки и на почивката поведоха с 44:31.

Шуменските състезатели решиха мача в своя полза през третата част. В нея  „Шумен“ натрупа преднина от  33 точки, като след третата част резултатът бе 75:47. В последната четвърт мачът се доигра и шуменци се поздравиха с победа. 

За „Шумен“ Николай Леков бе най-резултатен с 18 точки. Антон Диков завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби.

За „Рилски спортист -2“ Васил Попов вкара 14 точки, а Пламен Стефанов – 11.

В четвъртфиналните плейофи „Шумен“ играе с „Чавдар“ Троян. В тази фаза на шампионата се играе до две победи. Първият мач ще е на 29 март в Троян, вторият на 31 март в Шумен. Ако се стигне до трета среща, тя отново ще е в Троян.  

ШУМ.БГ