Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев очаква тежък мач при гостуването на Косово във втората европейска квалификация. След равенството 1:1 с Черна гора българите се надяват на победа, за да не губят още точки. Треньорът на България е убеден, че дебютантът в квалификации Косово ще е мотивиран, но не е изненадан.

"Със сигурност противникът ще бъде мотивиран, но нямаме опонент, който да не е излизал така срещу нас. Ние очакваме такъв опонент и битка. Моята работа не е върху това как се чувства Косово, а повече се замислям за мотивацията на нашия тим. Не искаме да разсъждаваме по тези теми, а просто да сме мобилизирани", каза Хубчев на пресконференция в Прищина.

Той изрази задоволство от характера в отбора си. След контузията на Ивайло Чочев всички в тима подкрепиха халфа. "Всички показаха голямо уважение и съжаление към него. Това показва, че ние имаме истински, добър колектив. Без грам лицемерие и фалш".

Хубчев обяви, че ще направи промени в стартовия състав, заради натрупана умора. "В Лигата на нациите невинаги се получаваха физически нещата във вторите мачове при нас, така че е възможно да има промени в състава".

Двубоят Косово – България е в понеделник от 21.45 часа.

Дневник