Треньорът на "Етър" Красимир Балъков отрече да е канен за селекционер на националния отбор. Бившият полузащитник определи като фалшива новина твърдението, че ще заеме мястото на Петър Хубчев.

По-рано "24 часа" съобщи, че Хубчев се е разбрал с "Левски" и ще смени Георги Дерменджиев.

"Българският манталитет заби нож в гърба на българския футбол", написа Балъков в обръщение във "Фейсбук". Той посочи, че никой от футболния съюз не е говорил с него за подготвяни промени или назначения.

"Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите са необходими спокойствие и концентрация", заяви Балъков.

Той изтъкна, че се е съсредоточил върху представянето на "Етър" в плейофите и в четвъртфинала за Купата на България. "По никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за купата, които преследваме."

"Четвърто, но не по важност - аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в "Етър", допълни той и пожела успех на националния отбор и на Хубчев.

Дневник