Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Мик ще дебютира като пилот на "Ферари" 23 години след своя баща. Младият германски пилот ще участва в тестовете след Гран при на Бахрейн на пистата "Сахир", съобщава "Аутоспорт".

Според информацията на авторитетното издание Шумахер-младши ще кара по един ден за "Ферари" и "Алфа Ромео" (бившият "Заубер"). В началото на годината той подписа с "Ферари", като стана част от академията за пилоти на скудерията.

Шансът за Шумахер да пилотира болид от Формула 1 ще дойде само дни след дебюта му във Формула 2. През уикенда в Бахрейн е първият кръг в поддържащата надпревара, където германецът е дебютант и кара за "Према".

Като пилот от Формула 2 той има право да участва в тестовете при т.нар. дебютантска програма. "Алфа Ромео" е считан за сателитен отбор на "Ферари", след като използва същата задвижваща система и електроника като скудерията. През зимата двата тима размениха и полоти. Шарл Льоклер зае мястото на Кими Райконен, който премина в "Алфа Ромео". Досегашният тест пилот на "Ферари" Антонио Джовинаци пък стана съотборник на финландеца.

"Все още не сме решили за Мик, но той е сред пилотите, които са в големия списък за тестовете. Ще обсъдим и с "Ферари" какво смятат да правят те за тестовете", каза преди седмица шефът на "Алфа Ромео" Фредерик Васьор.

Състезанието за Гран при на Бахрейн е втори кръг за сезона във Формула 1 и ще се проведе на 31 март. Първото състезание в Австралия беше спечелено от Валтери Ботас. Тестовете пък ще бъдат на 2 и 3 април.

Дневник